lauantai 7. elokuuta 2010

Tuliaisia


Vuorokauden mittainen Tallinna reissu sujui oikein hyvin. Kaikkea ehdittiin tehdä mitä pitikin ja ostoksia oli paluumatkalla kovinkin paljon. Lapsille löytyi syksyyn vaatteita ja kotiinkin kaikkea pientä kivaa.
Erityisen innostunut olin  käsityökaupoista, niistä joissa myytiin virolaista pellavaa ja käsityötuotteita. Ja nähtiinhän me Karnalukskin, mahdottoman suuri käsitötavaroiden tukkuliike. Lämpöennätys taisi sinä torstaina olla Tallinnassakin, joten kuumuus pikkaisen häiritsi lankaparatiisissa oloa ja intoa ei riittänyt kovin pitkäksi aikaa kompata kaupan jokaista kolkkaa.

Saaliina vain jotain pientä askartelutarviketta, sekä syksyinen kirjontapakkaus, joka tehdään laaka- tai pitkäpistoilla.

Pellavakangasta ostin tuolien verhoilua varten ja samasta liikkeestä pörröiset villasukat.
Helina Tilk on virolainen keramiikkataiteilija, jonka tuotteita  isommat lapsemme ovat saaneet  ystävältäni synttärilahjaksi. Nyt pääsin ekaa kertaa hänen myymäläänsä ja tykkäsin kovasti . Pikkutytöille hankin sieltä tipu ja heppa-aiheiset murokulhot ja niistä tuli heti lempparit.

Maatuskat muuttaa tyttöjen uuteen huoneeseen  joka valmistuu syksyn aikana. Pientä uutta kivaa on ollut kiva tässä kesän aikana sinne hankkia.

Vaaleansinistä väriä vastaan astioissa olen koittanut taistella, mutta taitaa olla peli menetetty.Kaikki pastellivärit vaan on niin kivoja ja sopiihan ne kaikki hyvin yhteen. Ruusuinen ja pilkullinen kulho tuliaisia, jotka passaa hyvin Greengaten kanssa. 
Ja vielä ruusuisia laatikoita pikkutavaroille.





Vielä lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille, kiva kuulla teistä :)

13 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kivan kuulonen reissu teillä. Totta on että Karnaluksiin täytyy varata aikaa, on se semmonen "paratiisi".
Kivoja ostoksia kuitenkin kerkesit tehdä! Ihanat noi sukat!
Helina Tilk on mullekin tuttu ja tykkään kovasti. Minulla on, yllätyt,yllätys, kissa-aiheisia astioita pari.
Hyvää viikonlopun jatkoa!

Seija kirjoitti...

Hei, missä tuo Karnaluksi on? Oliko pellavat edullisempia kuin Suomessa? Mukavia ostoksia teit. Kissasukat on ihanat :)

Vekarus kirjoitti...

Ihania tuliaisia! Erityisesti kulhot! Ompelukoneesta tuli mieleen, että isovanhemmat lupasivat pojalle ompelukoneen, ei vaan ole yhtä hieno kuin teidän koneenne.

Hanna kirjoitti...

Tosi kivoja ostoksia! Ihastuin noihin keramiikkataitelijan tekosiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva reissut ollut sinulla. Hikoilin myös Karnaluksissa heinäkuussa, siellä oli todella kuuma, toisin kuin Köpiksessä;) Helena Tilkin astioita löytyy myös meiltä paljon, samoin vaaleanpunaista.....
Hyvää elokuun jatkoa!
Kaisa

Mari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Seija; Karnaluks sijaitsee osoitteessa K.A Hermanni 1. Laita vaikkaa googleen hakusanaksi, niin löydät neuleblogeista hyviä vinkkejä mitä sieltä saa ja kuvia kanssa. Ihan mieletön paikka ja halpa, kun on tukkuliike. Sinne ei vahingossa eksy, vaan pitää tietää minne menee.
Pellavakangas maksoi kympin metri, eli kai se on halvempaa kuin Suomessa. Ainakin ostamani on sellaista tiheää pellavaa, verhoiluun oikein sopivaa.

Irma,Vekarus,Hanni ja Kaisa: Tosi ihania ne Tilkit on tosiaan, ja erityisen kivaa, että tytöt tykkää niistä, olis voinut ostaa enemmänkin ;). Ens kerralla sitten

Unknown kirjoitti...

Maatuskat on hauskoja ja sopii hyvin tuohon lipaston päälle.

Noista kissasukista sen verran, että niiden pesun kanssa kannattaa olla aika varovainen. Miehen kanssa ostettiin aikoinaan ihan samaa tuotantoa olevat kissalapaset, ja kun meikäläinen meni pesemään ne koneessa (vaikkakin matalassa lämmössä ja villapesussa), niistä tuli sen jälkeen miniatyyrilapaset. :) Täytys vissiin käydä ostamassa uudet, ovat kyllä niin suloiset.

Mukavaa ja rentoa sunnuntaita!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kivannäköisiä tuliaisia :).

Lennu kirjoitti...

Suloisia tuliaisia ja nuo villasukat erityisesti!! :)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihania tuliaisia kyllä löysit. Kivat maatuskat ja sukat on aivan ihanat. Ja niin pehmoiset.

Virpi kirjoitti...

Ihania tuliaisia =)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Ihana matka teillä ja mitä kaikkea kaunista olet löytänyt!!!
Anu