sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kukkia

Ihana,ihana on ollut tämänpäivän sää. Ihan mahdottoman paljon energiaa on aurinko antanut ja koko päivä on tullut puuhailtua kaikkea kivaa ja keväistä, niin ulkona kuin sisälläkin. Ensimmäisenä piti tietenkin hakea kukkia lämpimän ilman kunniaksi ja istutustöiden lomassa tuli kuvattua muutkin kodin kasvit. Kuvatta jäi ulkona olevat helmililjat, jotka myytiin älyhalvalla vähän nuupahtaneen ulkomuotonsa tähden. Kukat niissä olivat kuitenkin nupuilla joten päätin antaa niille mahdollisuuden. Kestäisköhän ne kylmää sen verran, ettei tarvitsisi yöksi sisälle kantaa?

Vanhastaan mulla on traditiona laittaa orvokkeja vapuksi ulos ruukkuihin. Nykyään tuntuu kaikkea saavan aina vain aikaisemmin ja aikaisemmin, joten lipsuin minäkin traditiostani ja hankin ensimmäiset orvokit jo nyt. Sinkkiruukut hain valmiiksi jo perjantaina ihanasta Matildasta, joka sijaitsee ihan tässä meidän naapurustossa ja siellä on kiva piipahdella vähnä väliä :). Nämä orvokit on nyt sisällä, mutta ensi viikon aikana saadaan vihdoinkin kukkalauta kuistille ja ennen ensimmäisiä pelargoneja nämä orvokit saavat olla siellä. Vapuksi sitten ulos. Orvokki violetin eri sävyissä on ollut aina mun lempparikukka ja niitä meidän pihalta löytyy paljon koko kesän.Kuistilla tuoksuu huumaavan ihanalta perunanarsissi ja vieressä nököttää lähes pystyyn kuollut ruusu. Odotan siihen elonmerkkejä, jospa se viihtyisi kuistilla paremmin kuin sisätiloissa, kun yöt on siinä viileitä. Trampoliinin paikan lumitilannetta seuraan päivittäin, kuvassa kukkien takana. Lumi on ihan silmissä hävinnyt, mutta aikansa ottaa, että maa on siitä kohtaa täysin kuiva ja se tramppa siihen paikalleen saadaan. Yhtä paljon kuin lapset, odotan minä sen kasaamista, vähenee taas hetkeksi sohvalla pomppiminen.


Keittiössä on ikkunalaudalla laventeli ja nuupahtanut basilika. Laventeli on hienosti kasvattanut uusia versoja, kuistille pääsee sekin kohta. Sinkkikipot ja vanhat leivonta- ja kakkukuvut on ykköslemppareita nekin. Niitä tulee aina vaan haalittua lisää.
Ens viikonloppuna sitten taas jotain uutta vihreää, siitä ne puutarhapuuhat taas lähtee.
Vielä erityiskiitos Lumiruusulle hienoista postausaiheista, palaan niihin kaikkiin pikkuhiljaa. Mietinnässä on jo vaikka minkälaista tarinaa tästä talosta esimerkiksi ja esineistäkin riittää varmasti kerrottavaa :)10 kommenttia:

Jucus kirjoitti...

You've done wonderful photos! I love all flowers!

Teija kirjoitti...

Kauniit keväiset kuvat! Silmiini osui myös nuo istuintyynyt..

Mukavaa alkavaa viikkoa :)

Leena kirjoitti...

Ihania kuvia! Meillä on vielä lunta enemmän kuin sulapaikkoja :)

Tuire kirjoitti...

Ihanat orvokit ja se taulu siinä taustalla! Niin kauniita kirjaimia.

Minäkin odotan pitkiä ulkoilua lämpimämmässä säässä ja seurassa. Koti ja hermot on ollut tänä ankarana talvena koetuksella. ;)

bean emäntä - bea's kirjoitti...

Aivan ihanat orvokit!

U.M kirjoitti...

Kaunista sisustusta! Minullakin on tuollainen perunanarsissi, siinä on kerrassaan huumaava tuoksu. Ihana valkoinen kruunu, itsellä on ruosteinen samantyyppinen.

Ressu kirjoitti...

oih! Noi siun kuvat ovat kuin jostain ihanasta sisustuslehdestä! Hyvää kevättä toivotellen!

Marge kirjoitti...

Voi, kuinka ihania kuvia!!!! Niin keväisen nautinnollista katseltavaa!!:))

Lumiruusu kirjoitti...

Niin kauniita kuvia,olen käynyt ne katsomassa jo useampaankin kertaan.
Nuo orvokit ruukuissaan on ihan täydelliset!
Kiva jos tykkäsit postaus aiheista!

sanna kirjoitti...

Hei. Olen ansimmäistä kertaa logissasi ja tätä selatessani tykkäsin kovasti romattisesta ruusu ja pilkku esineistä.