keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Puolikas keittiöstä ja paljon astioita

Pitkästä aikaa kotikuvia. Kaukana asuva ystäväni on jo kauan odottanut kuvia kesällä pikkuisen uusitusta keittöstä ja tässä näitä nyt tulisi. 

Tiskipöydän päällä oli ennen ihan perinteinen kuivauskaappi,mutta meillä siellä oli lähinnä kattilan kansia ja tuttipulloja aikoinaan ja jotain ihan romua. Koska niitä nättejäkin astioita meiltä löytyy yllin kyllin, piti niille saada lisää näkyvää tilaa ja siksi laitettiin avohyllyt kuivauskaapin tilalle.
Kahdella alimmalla hyllyllä on ihan päivittäin käytössä olevia tavaroita, kolmannella lähinnä koristeita. Ylimmällä hyllyllä on keittokirjat ja kahvijuttuja koristeina. Ennen automaattista espressokonetta, keittelin kyllä kahvini noilla mutteripannuilla.
Vähän jännitin tuleeko hyllyistä liian ahtaan ja raskaan  oloiset, mutta kyllä ne näyttää aika keveiltä, kun vuorottelee kirkkaan lasin, vaaleiden ja  värikkäämpien astioiden välillä.


 


Tiskipöydästä oikealta pääsee ruokahuoneeseen ja tuossa ikkunanpokakaapin  vieressä on keittiön ikkuna ja ruokapöytä.


Tiskipöydän vasemmalla puolella on muuri ja heti siinä vieressä hella ja pieni kaappi ja sitten käynti eteiseen.
Keittiön ainoalla ehjällä sinällä ovat sitten jääkaappi, pakastin ja kiinteät kaapit, joista löytyy avohyllyjä myös.

Mårbackat on menossa talvilevolle, vähän siistein niitä tänään ja jännään nyt selviääkö ne talvesta kellarissa, kun siellä voi mennä pakkasen puolelle, jos oikein kylmä talvi on tulossa.
Kaulinaiheinen kyltti on joululahja Kirsiltä ja siinä oleva punainen on aivan sama kuin tapetissa oleva. Oikeasti en kyllä kesällä tapettikaupoille taulu kädessä mennyt, vaan sen valikoitui ihan sattumalta :)

Kesällä siis vaihdoimme keittiöön tapetit, laitoimme nuo avohyllyt ja maalasimme kaapistot valkoisiksi. ovet olivat ennen kerman väriset, niinkuin kaakelit ovat edelleen. Tykkään niistä tosi paljon vieläkin, mutta väri näyttää kaiken valkoisen keskellä likaiselta ja kaakelit maalataan varmaan jossain vaiheessa myös. 
Paneelit olisivat hyvä vaihtoehto kaakeleiden tilalle, niistä tykkäisin kaikista eniten, mutta voi olla että ekaksi se maalaus tehdään kuitenkin. Sitten olisi alakerta ihan kokonaan päivitetty, eikä ihan hetkeen (kai) tarvitse miettiä remontteja tässä kerroksessa.

6 kommenttia:

Maajo kirjoitti...

Onpa teillä ihanan suloinen keittiö! Tosi kekseliäästi on remontoitu. Tunnelmalliset nuo tapetit ja avohyllyt. Kelpaa tuolla leipoa ja laittaa ruokaa:)

Kirsi kirjoitti...

Minulle tulee keittiöstä, ja varsinkin avohyllystä kauniine astioineen mieleen sana herkullinen. Ja kekseliäs. Ja oli tosi ihana nähdä, että se peltitaulu on ihan oikeasti käytössä :) Siitä tietää, että lahja on ollut oikeanlainen (vaikka tiesinhän minä sen heti, kun tuon näin, että pakko ostaa Marille :)
Mutta ihan käytännön juttu: miten toimii tuo avohyllystö pölyn kanssa? Minäkin haaveilen, meillä olisi keittiössä paikka muutamalle avohyllylle, mutta sitten aina pysähdyn siihen pölyasiaan. Olisi paljon astioita, joita olisi mukavampi säilyttää esillä kuin nyt ovien takana piilossa.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Tosi nättiä. Minä olen vain niin laiska pölynpyykijä, että meillä astiat ovat lasiovellisissa astiakaapeissa - paras ennakoida heikkoutensa :D. (Oikeasti olen todella laiska siivoamaan ihan mitä vain - ainoa "kotityö", josta pidän, ovat käsityöt ;).)

Hanni kirjoitti...

Kodikas keittiö!!

pitsienkeli kirjoitti...

Kaumiita astioita ja suloisia yksityiskohtia:)

Liisa kirjoitti...

Kaunis keittiö! Tuo kaappi on ihana.