tiistai 15. kesäkuuta 2010

Syreenien aikaan


Tämän vuotisen autoilureissun tarkoituksena oli koluta Etelä-Ruotsin sunnuntaikirppiksiä. Kaikki en ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan kun auton kyydissä on neljä eri-ikäistä lasta. Idylliset Skånelaiskylät saivat tällä(kin) kertaa jäädä väliin, kun iltapäivän kuumuuden vuoksi oli jo kiire Tanskan puolelle ja hotelliin. Mutta kuinkas ollakaan, juuri ennen lautalle menoa törmäsimme kirppikseen ennen sen sulkemisaikaa.
Ja voi että mitä tavaroita siellä olikaan ja aivan mahdottoman edulliseen hintaan. Juuri niitä vanhan ajan tavaroita, mitä ruotsalaiset sisustusblogit esittelevät hyvinkin usein. Mitähän kaikkea sieltä olisikaan löytynyt jos aikaa olisi ollut enemmän rauhassa kulkea siellä. Monet myyjät olivat pakkaamassa tavaroitaan jo pois, joten kierros oli varsin pikainen.
Mutta vanha kannu pääsi minun matkaani, ja se on uskomattoman kaunis ja olen tosi innoissani ekasta kirppislöydästäni naapurimaasta. Maksoin siitä 5 euroa, en pidä pahana ollenkaan.
Tanskan puolella ilmat ei oikein suosineet. Kööpenhaminassa satoi maanantaina koko kuukauden sademäärä päivässä eli se päivä vietettiin autossa ajellen, ostoskeskuksessa ja akvaariossa. Kauniita rantamaisemia päästiin ihailemaan, taloja ja kukkia niiden pihoilla myös, mutta siis vain autosta käsin ja valokuvaaminen ei oikein tullut mieleen .
Majapaikkaa pidettiin Helsingorissa, joka on tosi viehättävä vanha kaupunki. Se oli täynnä kivoja putiikkeja ja ravintoloita. Sade onneksi välillä taukosi ja päästiin kujille ja kaduille ja rannoille kävelemään.
Hamletin eli Kronborgin linnaakin ehdittiin tutkimaan.


Paluumatkalla Ruotsin puolella yövyttiin hyvin Astrid Lindgrenmäisissä maisemissa Smoolannissa, lähellä Grännaa. Meidän huoneet olivat omassa talossa, jonka yksi oleskeluhuoneista oli näin vanhanaikainen ja ihana:


Syreenit ja lupiinit kukkivat koko matkan varrella. Tanskassa lisäksi oli puistot täynnä upeita ja isoja alppiruusuja. Kylmä alkukesä ollut kuulemma sielläkin.
Matkalla oli mukavaa, mutta kyllä muutama päivä meni toipuessa ja nyt on kiva olla kotona lomalla ja ihastella tuliaisia :)





















10 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ihana reissu teillä on ollut !! Tanskassa on niin kaunista. Rakastan varsinkin pohjois-osan pitkiä hiekkarantoja ja tuulta Atlantilta.

Maria kirjoitti...

Kivoja kuvia matkalta! Minäkin olen juuri tuosta reitistä haaveillut. Kerran sen ajoimme kiireellä matkalla Keski-Eurooppaan, mutta olisi tosi kiva rauhassa ihailla Etelä-Ruotsin ja Tanskan maisemia. Teillä oli hauska kesäloman aloitus!

Irma kirjoitti...

Mukavalta teidän reissu kuulosti ja kivoja kuvia oot matkalta saanu.
Kauniin kannun kerkesit ostaa!:)
Juuri katselin toisessa blogissa Tallinnan kuvia ja kolmannessa Toscanan kuvia, tässä tulee ihan matkakuume ;)
Mukavaa viikon jatkoa:)

TeSa kirjoitti...

Ihastuttava kannu ja mukavalta kuulostava reissu.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kiitos ihanasta postauksesta ! Meillä olisi saman suuntainen reissu tiedossa tänä kesänä. Emme ole aikaisemmin Tanskassa käyneetkään joten vinkkejä mielellään vastaanotetaan :)Oikein ihanaa loman jatkoa Sinulle !
Marie

Anonyymi kirjoitti...

Mukava reissu teillä ollut :) Mekin käytiin palelemassa Köpiksessä keväällä.
Hyvää loman jatkoa!
Kaisa

Ninnu kirjoitti...

Tunnelmallisia matkakuvia ja suloinen kannu! Reissunne oli kivan oloinen.

Irmeli kirjoitti...

Kivoja matkakuvia ja ihanan oloisen yöpymispaikan olitte löytäneet. Hyvää kesän jatkoa :).

Sari kirjoitti...

Kannu on kyllä söötti. Kivoja kuvia muutenkin ja majapaikka näyttää kyllä olleen kodikas.

Mari kirjoitti...

Marika: Tanskan rannat näyttää niin kauniilta ja erilaisilta kuin täällä, simpukoiden kerääminen on niin kivaa.Joskus vielä sää suosii meitäkin ja saadaan olla vähän kauemmin rannalla.

Kaisa: Ihmeen kylmää oli edelleen. Viime vuonnakin paleltiin Köpiksessä, nyt osasin jo jättää kesähepeneet suosiolla kotiin.

Maria: Ruotsin läpi ajaa yllättävän nopsaan, tiet on niin hyvät ja matka etenee. Toki matka vaatii miljoona pysähdystä kun on pikkuväkeä kyydissä. Jo heti Tanskan alkumetreillä on niin erilaista kuin Suomessa ja Ruotsissa, sopivasti ulkomailla ja aljon tuttua kuitenkin :)

Marie Elisabeth´s rum: mielelläni laitan vinkkejä sulle, laitetaan meiliä vaikka :)

Muillekin oikein paljon kiitos kommenteista!