tiistai 12. toukokuuta 2009

Kurkistus pihaan


Talosta päin katsottuna pihan vasen laita on saanut uuden ilmeen. Ennen omppupuun ympärillä oli pelkkää maata, vähän rikkaruohoja, viime vuosina ei enää ollenkaan nurmikkoa. Suurimman osan vuotta ikävän näköistä tummaa ja kuraista maata. Sille oli siis korkea aika tehdä jotain ja nyt se kohta näyttää ihan mukavalta ja ennenkaikkea siistiltä. Puuterassia jatkettin talon edessä olevasta terassista monta metriä aina pergolaan saakka. Uuden terassin keskelle jäi vanha omenapuu ja sen ympärille sain taas paikan kesäkukille. Hiekkalaatikko uusittiin samalla ja mies rakensi siihen kätevät istuimet, jotka muuttuu hiekkiksen kanneksi aina iltaisin.

Juhannusruusu jäi myös vanhalle paikalleen omenapuun ja hiekkiksen väliin.

Kuistilta kuvattuna omenapuu lähes kokonaisuudessaan ja uuden terassin vierestä näkyy miten vähän nurmikkoa keskellä pihaa on.


Ensimmäiset orvokit on istutettu ruukkuihin ja muutamia muratteja myös. Vähän kun vielä lämpenee, taidan kiikuttaa taas joka kauppareissulta muutaman uuden kukan ja sitten kesäkuun puolella hakea isomman määrän kerrallaan jostain puutarhalta. orovkit on kyllä ikilemppareita, kaiken väriset käy, taas oli oikein vaikea valita millä värillä aloittelisi.Nälkä kasvaa syödessä, eli terassin laajentaja aikoo uusia myös pergolan, siten että se laajenee vähän kumpaankin suuntaan. Nykyisellään tuo on vähän liian pieni meille kuudelle hengelle, joten ihan suotavaa sen laajentaminen siis on. Mies on kai innostunut myös jostain kumman syystä valkoisesta väristä ja ehdotti ihan ilman vinkkausta että laajennoksen yhteydestä katoksesta tulee valkoinen :)
Pihan keskellä kulkee kivipolku takaportille. Kesäkeittiön takana on perennapenkki ja sinne on tulossa myös muutoksia, kunhan jaksan innostua siellä kaivelemaan kuoppia uusille jutuille ja jakamaan vanhoja perennoja. Iso työ, mutta pikkuhiljaa koko kesähän tässä on aikaa niitä mukavia muutoksia tehdä.
Teen näitä suunnitelmia näin julkisesti, koska liian usein keväällä päätän jotain tehdä ja sitten jossain vaiheessa huomaan , etten ole tehnyt yhtään mitään muuta, kuin niitä ruukkukukkia istutellut. Joskus kuitenkin on aika tehdä suunnitelmista totta ja josko ahkera valokuvaaminen ja alustava suunnittelu antaisivat pontta tehdä edes osan :) .
5 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Upea muutos ja hienot jatkosuunnitelmat! Voimia toteutukseen! Olet niin oikeassa, suunnitelmat vähän turhan usein jäävät vain suunnitelmiksi.

Leena kirjoitti...

Kylläpäs näytti ihanalta uusi piha :)

Ulla kirjoitti...

Hienolta näyttää ja hyviä jatkosuunnitelmiakin!

Tuula kirjoitti...

Ihanalta näyttää!! Apua, siis meillä on vielä lumen rippeet pihalla ja tulppaanit vasta nupulla. Onnea suunnitelmien toteutukseen!

Irmeli kirjoitti...

Kivoja puutarhakuvia, näistä saa iloa ja intoa myös itselle. Meidän pihalla on sama juttu, että uudistuksia pitäisi saada aikaiseksi ja perennapenkin kukkia jakaa, muuten alkavat näyttää villiviidakoilta. Kunhan vain saisi päätettyä mihinkä sen lapion ensiksi iskee :).