torstai 4. joulukuuta 2008

Jouluvaihto

Keskiviikkoiltana postireissulla löytyikin kaksi pakettia. Toinen oli Lennun jouluvaihdon juttu ja toinen mukavan aikainen joululahja Elliltä. Uskomattoman hieno vaihtoviikko siis takana, kaksi avattua vaihtoa ja Ellin paketit ( kyllä paketit, asiasta todistusaineistoa merkinnän lopussa :)) toistaiseksi vielä avaamattomina.

Lennun jouluvaihdossa sain postia Jaanalta. Ollaan oltu tänä vuonna vaihtojen kautta tekemisissä neljä kertaa, kaksi saatua ja kaksi Jaanalle lähetettyä.

Jouluvärikseni mainitsin mm. karpalonpunaisen ja sitähän paketista löytyi. Joulukoristeessa on punaista ja toisessa kuvassa näkyy punaisesta pellavasta ommeltu kirjankansi ja karpalojauhettakin sain. Kummastakin käsityöstä löytyy myös sana Noel, mikä sopii oikeinkin hyvin, kaikesta ranskalaisesta kun kovasti tykkään. Sain myös Tilda possun ja persikanväristä pellavakangasta, koska tykkään kaikesta hempeästäkin. Kiitos Jaana jouluisesta lahjasta!Itse lähetin postia Marja-Liisalle, jolla ei ole blogia, mutta uskallan varmaankin jo näyttää mitä lähetin. Pistelin joulukoristeeksi Prairie Schoolerin joulupukin. Marja-Liisankin jouluväri on punainen ja sitä löytyy sitten muistakin lahjoista.Vaihdolla oli tarkat jutut mitä saa lähettää ja tässä kuva kuudesta jutusta mitä paketti sai sisältää. Eli kaksi ristipistotarviketta: pala punaista pellavakangasta ja Homespun Elegancen joulupukkimalli, jotain syötävää löytyy pahvitötteröstä, yksi yllätys oli talvinen sydän ja yksi lempivärinen juttu oli Pentikin jouluinen pussukka somisteenaan lammaskoriste ja tietenkin se pistelty juttu oli mukana.Kirjoitinko viimeksi jotain, että Tuulalta saamaani joulusukkaan olisi kiva saada vielä uudestaan jotain täytettä? No, nyt sitä löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Elli oli laittanut paketin poikineen joululahjaksi ja nyt on sukka pullollaan paketteja :). Oma tahdonlujuus on nyt koetuksella kun olen päättänyt että aatonaattoiltana vasta avaan kaikki loput jouluiset käsityölahjat.


Joulutauluistani oli kommentteihin tullut pari kysymystä ja vastaan niihin nyt tätä kautta. Marika kyseli keskimmäisestä enkelitaulusta ja se on Alma Lynnen jouluisesta mallikirjasta. Nyt en muista sen nimeä kun en itse omista sitä mallia. Passione Ricamon jouluSAL odottaa vielä viimeistelyä, en halua sitä tauluksi, joten pitää kehittää siihen jokin ripustinsysteemi.
Kirsi kyseli onko minulla oikeasti noin paljon joulutauluja ja kyllä, vastaus on kyllä :). Olen aina pistellyt eniten jouluisia juttuja ja aiemmin en tiennyt mitään muuta viimeistelytapaa kuin tehdä ne tauluiksi. Siksi niitä on kertynyt muutama uusi joka vuosi. Edelleen tykkään joulupistelyistä eniten, mutta teen sujuvasti vuoden aikojen mukaisia juttuja nykyään myös ja lapsillekin on tullut vuosien varrella pisteltyä monen monta taulua.
Tina mietti mitä tarkoittaa yhden yli pistely. Normaalistihan pistellään kahden langan säikeen yli niin leveys kuin korkeussuuntaankin. Yhden yli pistellessä pistellään vain yhden säikeen yli ja lopputuloksena on pienen pieni ristipisto.


Ihanaa viikonloppua!


6 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Kivan vaihdon sait. Ja lähetit. Ja ihan kateeksi käy kaikki pilkkuihin paketoidut yllätykset. :)

Se vihreämekkoinen enkeli on kirjasta An Alma Lynne Christmas.

Sari kirjoitti...

No jopas on paketti poikineen! Ihania jouluvaihtopaketteja puolin ja toisin!

Marja-Liisa kirjoitti...

Kiitos Mari ihanasta vaihdosta! Kiitänpäs julkisesti täällä, kun ei ole omaa blogia. Namut katosivat heti "johonkin". Kovin oli Tilda-henkinen lähetyksesi, mutta tykkään Tildasta kovasti. Kaikki valintasi olivat menneet täysin nappiin! Oikein mukavaa Joulun odotusta Sinulle.

Kirsi kirjoitti...

Ihania juttuja sait!

Lennu kirjoitti...

Moimoi Mari ja hyvää itsenäisyyspäiväviikonloppua! Olipa mukava lukea oikein rauhassa monta jouluaiheista kirjoitusta ja ihailla kaikkia jouluvaihtoja ja muita joulujuttuja :) Eikös olekin ihanaa kun kohta on Joulu!! Joulunodotus on ihanaa, pikkuhiljaa täälläkin kaaosta siivotaan ja laitellaan taloa joulukuntoon. Ihana oli lukea että et stressaa Joulun takia, niin monet tuntuvat stressaavan. Minä en myöskään koskaan ole stressannut jouluvalmistelujen kanssa, teen tasan tarkkaan sellaisia valmisteluja mitä huvittaa ja mitkä tuntuvat mukavalta :) Oikein ihanaa ja lämpöistä ja rauhallista joulunodotusaikaa!

Hanneloore kirjoitti...

Moikka.

Aivan ihastuttavan joulupukin olet pistellyt, kerrassaan hurmaava.
Tämä on minusta sitä parasta aikaa eli joulun odotus. Minä en oikein ymmärrä mitään noista teidän vaihtopuuhistanne mutta kuulostaa todella mukavalta;) samaa voitaisiin varmaan toteuttaa muillakin sisutustavaroilla?
Oikein ihanaa joulun odotusaikaa sinulle:)
Terkuin Hanneloore