lauantai 18. helmikuuta 2012

Ystävänpäivän lahjojaHyvää hiihtoloman alkajaishuomenta! Kokonaista yhdeksän päivää aikaa lomailla ja tehdä kaikkea kivaa ja tietenkin reippailla tuolla ulkona. Sääennuste lupaa lauhaa ja sehän tarkoittaa, että minäkin uskaltaudun lasten kanssa ulkopuuhiin. Ulkoilun vastapainoksi aion viettää aikaa myös sohvalla, lukien ja pistellen, tottakai.  Tarkoitus on myös välillä nakata neula ja lanka tauolle ja surautella ompelukoneella, askarrella ja kursia se isöäidinneliöpeitto kasaan.  

Ystävänpäivän aikaan laitoin yllätyspostia muutamaan osoitteeseen ja yhden vaihdon.

Keväinen lintunen lennähti Marian huoneeseen.
Malli on Creation Point de croix lehden numerosta mars/avril 2011.
Langat DMCHousekeeping vaihto Outin kanssa   poiki minulta  tällaisen pistelyn  -50 luvun teemaan soveltuen. 
Mielestäni -50 luvun Amerikasta tulee mieleen ennen kaikkea vaaleansininen pilkkukuosi, ja tässä mekossahan sitä kangasta on. Viimeistely neulatyynyksi.
Kangas on pellavaa nimeltä flax, 32 count ja langat on DMC:n. Malli sekä tähän että alla olevaan ompelukoneeseen löytyy myös Creation Point de croix lehdestä, numero nyt on kateissa, mutta etsin jos joku haluaa tarkempaa tietoa. Tämä kaunis peltirasia löytyi Tiimarista ja tämä on ikäänkuin ystävänpäivälahja saman vaihdon yhteydessä, koska se on sydämen muotoinen :)
Kangas on  valkoista  28 count eveä ja langat DMC.
Outin blogin kommenteissa paljon ihmeteltiin mistä näitä vaihtoideoita oikein tulee.
Yleensä rittää että tietää mistä aiheista toinen pistelijä tykkää. Niinkuin nyt Outin kanssa tiedettiin että tykätään molemmat Pariisiaiheista ja vintagesta, niin sitten vaan järkätiin viime vuonna vaihto siitä aiheesta.
Sen jälkeen tuli mieleen että kaikki -50 luvun housekeeping  ja lapsiprintit on nättejä  ja niin ehdotin Outille sitäkin ja sehän vaan sopi. Eli näissä vaihdoissa heitellään ilmaan aiheita, värejä ja teemoja ja niiden pohjalta hiotaan yksityiskohdat ja pistetään sitten vaihto pystyyn.   


Tämä pistely on viime vuonna valmistunut hassutustyö. Ompelin sen pikkuiseksi tyynyksi, taustana valkoista pellavakangasta ja ripustimena valkoista pellavanyöriä. Malli on Bent Creekin, kangas 32 count harmaata pellavaa ja tekstin lankana Pomme de pin väri Grand nord, reunuksen lanka ja lumihiutaleet DMC. 
Tämä meni lahjaksi kaupungin toiselle laidalle.

Kiitos kaikille ihanille ystäville korteista ja postilaatikkoon tulleesta yllätyksestä :)!7 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Ihana vaihto teillä kyllä oli Outin kanssa!
Ihastuttava tuo lintuaiheinen neulatyyny, sitä saajallaan jo ihastelin!
Rentouttavaa lomaa:)

Lavendelhaus kirjoitti...

Wundervolle Stickereien. Ich liebe das Snow_kissen
Bianca

Maria kirjoitti...

Kiitos Mari, oli ihana yllätys!

Sari kirjoitti...

Kauniita pistelyitä olet laittanut matkaan. Hyvää lomaa!

Irmeli kirjoitti...

Kauniita ovat ja ihania yllätyksiä saajilleen. Hyvää lomaa ja mukavia hetkiä harrastusten parissa.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Katohan, täältähän löytyy jotain tuttuakin - rasiaa ja hamostyynyä on täällä ihailtu ihan päivittäin ;).
Kaunis myös tuo pikkulintunen, ja kaunis & hauska tuo alimmainen pikkutyyny; upea väri!

Lennu kirjoitti...

Ihania pistelyitä täällä taas, mukava oli tulla pitkästä aikaa kurkkimaan :) Tuo vaihtoidea Outin kanssa oli kyllä loistava, ihania juttuja vaihdoitte.

Meillä on vielä lomaa jäljellä muutama päivä, kyllä hiihtoloma tulee tarpeeseen koululaisille ja kaikille :) Ihanaa viikonloppua, huomenna on perjantai!