perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ruusuja / Roses


Ristipistohassutustyö numero viisi on muistiinpanojeni mukaan valmistunut jo maaliskuussa. Tarkoituksena on ollut viimeistellä ne saman tien tai ainakin ennen blogiesittelyä, mutta ompeluinspiraatio on nyt antanut odotuttaa itseään. Tästä on kuitenkin tulossa tyyny, kankaaksi  hempeää ja ruusuista Tildaa.  

Tralala: Bienvenue rose
 lanka: Atalie tremiere
kangas: 32 count flaxRuusuista löytyi myös kahvipöydästä taannoin pikkuisimman synttäreiltä.
Tykkään näistä kupeista ja aseteista tosi paljon nykyään, muutama vuosi sitten otin ne äidiltäni omaksi, mutta jostain syystä en ole niitä montaa kertaa käyttänyt.
Pöytäliinaksi pääsi vanha lakanakangas, äitini varastoista sekin ja täällä käyttämättömänä ollut myös muutaman vuoden. Olen miettinyt mitä tästä tekisin tai minne sen laittaisin. En tiedä oliko viisas päätös pitää sitä pöytäliinana, koska nyt se on kuulakärkikynässä ja kimalleliimassa. Koskaan en ehdi ajoissa suojata näitä vanhoja aarteitani :).


Oikeita ruusuja aion istuttaa tänä vuonna kesäkeittiön viereen. Multasormessa näytti olevan elinvoimaisia taimia ja paljon lajikkeita. Niistä sitten piakkoin valitsemaan.
Tänä vuonna koitan ruukkukukkien lisäksi laittaa uusia monivuotisiakin, pihan käyttö jalkapallokenttänä on loppunut eli taidan uskaltaa jotain pysyvämpää sinne laittaa.Kolme pionin taimea on jo istutettu, kahdessa jo nuputkin tuloillaan.
Kesän hauskinta puuhaa muuten on käydä joka päivä "tiluksilla" ihmettelemässä miten paljon kasvua on päivän aikaan tapahtunut, sateen jälkeen ainakin kasvit on kasvaneet ihan silmissä. 

15 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Todella kauniita ruusuja pistelyssä ja kupeissa, Atalien lanka näyttää aivan ihanalta.
Hienosti olet viimeistellyt tuon edellisen pikkutyynyn ja pistely on siinä niin alkukesäisen herkkä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas suloisia nuo kaikki vaaleanpunaiset ihanuudet :)

Hanni kirjoitti...

Tuo ruusutyö on kerrassaan ihana!! Ihanan kesäistä ja hempeää.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Aiai, ihan täydellistähempeäävaaleanpunaistaruusuista...

Maria kirjoitti...

Suloisia kuvia! Onpa kaunis tuo pistely, kiva malli (pitäisi varmaan se hankkia..) ja kaunis lanka. Siitä tulee hieno tyyny.
Ja ah, mitkä kupit! Toisaalta elämän merkit ovat aarteissakin ihan sallittuja.. Ketä kauniit aarteet vain kaapissa ilahduttaisivat?
Ruusuisia päiviä!

Márti kirjoitti...

Beautiful work!!! :)

Lennu kirjoitti...

Ihania ruusuja joka paikassa! Täältä sinun blogista saa aina sellaisen takuuvarman hempeyspläjäyksen, ihanaa :)

Neili kirjoitti...

Ihanan ruusuista!

Elli kirjoitti...

Voi kuinka ihania ruusuja :)
Minä vein eilen ompelukoneen huoltoon, toivon että kunhan sen sieltä haen niin ompeluenergia olisi palannut :D Ehkä suurin vaikutus voi olla sillä että voin ulkoistaa kotitöitä apulaiselle ensiviikon jälkeen ;)

Lumiruusu kirjoitti...

Tää oli taas ihan unelman-ihana postaus Sinulta :)
teit mut onnelliseksi näillä suloisilla ruusuisilla kuvilla.
Tralan pistely on niin kaunis :)

Sari kirjoitti...

Kaunis ruusupistely ja kauniit kupit. Meidän äidillä on samanlaiset :)

Ihanaa helleviikkoa!

Irmeli kirjoitti...

Kauniita, kauniita ruusuja niin pisteltynä kuin pöydälläkin. Ihania kuvia ja pistelyjä myös tuolla aikaisemmissa postauksissa, kaikki niin suloisen herttaista.
Puutarhakuume on täälläkin noussut taas samaan tahtiin kuin ilmeisesti lämpötilatkin:). Joka päivä kaupassa tahtoo jäädä käteen jokin ihanuus. Mies jo välillä kyselee, että eikös ne nyt jo riitä:).
Aurinkoisia lomapäiviä sinulle!

Ninnu kirjoitti...

Ah! Ihania ruusuja!! Tykkään !

cross stitch kits kirjoitti...

just found your blog. You use so wonderful pale pink colours in your work that is so refreshing and eye catching. Well done.

Ulla kirjoitti...

Ihanan ruusuinen postaus sulla :-D

Mä harrastan kanssa tuota "tiluksilla" kiertelyä iltaisin. Mukavaa tehdä vielä päivän päätteeksi kierros ja ihailla kaikkea mitä on saanut pihallaan kasvamaan ja suunnitella seuraavia puutarhatöitä ja ideoida vähän isompiakin muutoksia.