maanantai 21. kesäkuuta 2010

ArabiaaArabian vanhoja astioita on kotiin kertynyt montaa eri sarjaa. Joitakin vain ihan muutama kappale, joitakin vähän enemmän. Täältä olen yrittänyt etsiä nimiä sarjoille, mutta vielä ei ole löytynyt näistä mitään. Astiat ovat kai pääosin 60-luvulta. Nimien etsintä jatkukoon.

Musta-kultareunaisen löysin viikonloppuna isäni ehtymättömistä varastoista. Kuusi kahvialusta, sokerikko ja kermakko, vaan missä lienee samansarjan kahvikupit? Ainakin osaa lautasista on käytetty, kultauksen kuluneisuudesta päätellen.

Vaaleanpunainen kukka näyttää akileijalta, mutta taitaa kuitenkin esittää ruusua. Tätä sarjaa löytyy enemmänkin, lautasia kahdessa koossa ja lautasia tarjoiluun, kannun ja pienen kulhon lisäksi. 

Pikkukukallinen sarja on lempparini, se on perintöä mammaltani. Tätä sarjaa olen oikeasti etsinyt kirppareilta, mutta koskaan ei ole vastaan tullut ainuttakaan. Näillä astioilla on tunnearvoa ja niistä tulee muistoja lapsuudesta mieleen.


Aamupäivän vietin lukemalla blogeista kuninkaallisten häiden jälkitunnelmista. Ihania kirjoituksia löytyi paljon. Ystävä järjesti ekstemporee häävastaanoton, jossa päästiin joukolla fiilistelemään. Ihanin hetki oli prinssin puhe prinsessalleen. Koskaan en kuullut yhtä kaunista ja romanttista puhetta. Häiden valtavan kauneuden ja romantiikan voimalla jaksaa taas puurtaa omassa arjessa juhannusta kohti. Näyttää kunnon kesäilmatkin tulevan juuri sopivasti.

13 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Sinulla onkin paljon arabiaa, vanhat on tosi arvokkaita, pyytävät kannuilla 50-75 euroa. ja varmaan enemmänkin , riippuu miltä vuodelta on.

Kyllä häät oli ihanat. tunteidenpalo näkyi jokaisen kasvoilla, ei vaan yksin hääparin, vaan liikutuksen kyyneleitä näki monilla.

Pike kirjoitti...

Arabia on aina kaunista! Miten olis Minerva ja Heinikki? Krookilassa on tuo ihana Wanhat Arabian astiat -kauppa: http://www.krookila.fi/

Leena kirjoitti...

Ihania!!

Pike kirjoitti...

Olisko se pikkukukkainen Kristiina? Voi, miten ihania nuo kaikki ovatkaan - tunteja vois käyttää ihaillessa. Myös kaupassa, vaikkei ostaa aiokaan: "mummolla oli tota", "jossain on ollu tollasia kuppeja" jne...

JaanaElina kirjoitti...

Vierailulla täällä.

Mustaraitainen on ainakin Minerva.Itselläni on sitä äidin ja isän kihlajaislahjana periytynyt ja sitä kautta nimen selvitin.

Ihania ovat astiasi.Vanhat arabian astiat ovat vaan niin hurmaavia.

Ihana blogi sinulla.
Kaunista juhannusta.

Ninnu kirjoitti...

Se Danielin puhe oli tosiaan ihana.

Hienoja arabian astioita! Oletko katsonut astioiden nimiä täältä: http://www.wanhatarabia-astiat.fi/
Siellä Heinikki-nimisen paistivadin kukka muistutti tuota sinun astiasi akileija/ruusua.

Maria kirjoitti...

Ihania astioita!

Oli kauniit häät ja todellakin hieno puhe sulhasella. Ihan vanhakin herkistyi..

Anonyymi kirjoitti...

Ihania aarteita! Itskin keräilen vanhoja astioita. Alkaa vaan kaappitila loppumaan :)
Lämpimämpiä ilmoja ja kesälomaa odotellessa!
kaisa

Irma kirjoitti...

Ihania Arabian astioita!! Kiitos linkki-vinkistä, löysin nimen sieltä yhdelle sarjalle jota olen kirpparilta hieman kerännyt!:)
Kyllä täälläkin katsottiin häitä aika tiiviisti ja kyynel silmässä;)
Hyvää juhannusviikkoa!

Tuire kirjoitti...

Kauniita astioita!
Ihania hääkonvehteja teillä ja hyvä idea istuttaa siemeniä hääpäivänä, sen tosiaan muistaa. :)

Sari kirjoitti...

Ihania astioita! Vanhat Arabiat ovat kyllä kauniita - ei ole enää nykyään noiden veroisia myynnissä (siis uutena kaupassa).

Häät olivat mitä ihanimmat! Oli kiva, että pääsimme mukaan :)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Vau, mitä ihanuuksia!
Laitoin tonne blogiinikin, mutta siis kangas jota kyselit on ellokselta!

Ihanaa juhannuksen aikaa!

Irmeli kirjoitti...

Kauniita astioita, ihana kattaa pöytä koreaksi tuollaisilla astioilla.
Hyvää juhannusta :).