sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Kilpailun tulokset :)

Onneli ja Anneli ovat ihan tavallisia pikkutyttöjä, ehkä vähän onnellisempia vain kuin useimmat muut. Eräänä kesäpäivänä he pääsevät muuttamaan Tingelstiinan ja Tangelstiinan naapuriin - ikiomaan taloonsa! Talven kynnyksellä uutta asuntoa etsivä Vaaksanheimon väki mahtuu somasti viettämään pikkujoulua tyttöjen nukkekotiin, mutta vastapäätä muuttanut orpokoti aiheuttaa kaikenlaista mieliharmia. Kun hajuvesitehtailija Viksari ja pääylioikaisuinsinööri Oikotie ryhtyvät juonimaan, tarvitaan Kissanmintun kaupungin pelastamiseksi paitsi Onnelin ja Annelin kekseliäisyyttä myös Vekotiitus Vappusen nukutuskelloa.

Onnelin ja Annelin kootut kertomukset on alun perin julkaistu neljänä erillisenä teoksena Onnelin ja Annelin talo, Onnelin ja Annelin talvi, Onneli, Anneli ja orpolapset sekä Onneli, Anneli ja nukutuskello. Maija Karman kuvittamat Onneli ja Anneli -kirjat kuuluvat edelleen kotimaisten satukirjojemme ehdottomaan eturiviin.

(Kuva ja teksti Adlibriksen nettisivuilta)

**********

Kiitos kivoista kommenteista koskien blogin uutta nimeä, kiva kun lähditte innolla mukaan miettimään nimen alkuperää kuin ammattianikin. Hienoja ammatteja tulikin, oli tosi kiva lukea, millaisia mielikuvia näin blogin kautta voi muodostaa. Ekana oikein kysymyksiin niin nimen alkuperästä kuin ammatistanikin vastasi Hanna ! Lisäpalkintona arvoin myös toisen voittajan kaikkien vastaajien kesken ja toinen ruusuinen lahja lähtee Marielisalle . Onneksi olkoon voittajille, laitan teille matkaan jotain ruusuista helmikuun alkupuolella. Laitatteko osoitteenne minulle sähköpostiin,, jonka osoite löytyy vasemmasta ylälaidasta.
Nimen keksein siis kesken työpäivän, päiväkodissa, jossa olen lastenhoitajana. Kysessä oli päivälepohetki , laitoin äänilevyn päälle ja uppouduin itsekin kuuntelemaan. Olen lapsena lukenut varmaan kaikki mahdolliset kirjat, mutta jotenkin juuri tämä Onneli ja Anneli oli jäänyt vieraammaksi. Omille isoille lapsilleni en myöskään ole koskaan lukenut kyseisistä tytöistä, mutta nyt pikkutytöille tämä kirja pitää ihan heti hankkia, koska jotenkin kirjan kannestakin tulee niin meidän tytöt mieleen :)

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kiva nimi ja hauska tarina! Tämä Onneli ja Anneli on minun suosikkini jo lapsuudesta. Luen sitä vieläkin välillä.

Marge kirjoitti...

Olin ihan yllättynyt, kun avasin blogisi ja nimi olikin ihan eri...;)) Todella ihana nimi ja tarina siihen:) Ammattia on niin vaikea arvioida:) Ja kiitos kovasti ristipistovinkeistä:)

tina kirjoitti...

Rouva ruusupuu on ihana nimi ja tuli ihan täytenä yllärinä eka kerta kun käväisin niin ajattelin että mihin mä nyt jouduinkaan?;)
Pistellään sunnuntaina ja harmi ettet lauantaina pääse törsäilemään.

Touhukasta torstaita!

Viivu kirjoitti...

Heti löysin uuden nimiseen blogiisi :) Kaunis nimi!